Enkel sockerkaka - Sockerkakor

Enkel sockerkaka

Lättbakat och billig att göra. Ett bra vardagsrecept, helt enkelt!

Du behöver

  • 75 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk eller grädde
  • 2 ½ dl socker
  • 1 tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl

Gör så här:

Smörj och mjöla en form på ca två liter.

Vispa socker och ägg pösigt, gärna med elvisp eller i matberedare.

Smält smöret och rör ner mjölken i smöret.

Blanda vetemjöl, vanilj och bakpulver noga i en skål.

Rör samman ägg- och sockerblandningen med smör- och mjölkblandningen.

Tillsätt torrvarorna och rör slätt.

Bred ut smeten jämnt i formen och grädda i 200 grader cirka 30 minuter. Känn med en sticka om kakan är fast i mitten.

Stjälp upp och låt kakan svalna på galler.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
26 mars 2015

Hade följt recepten och lagt till bananer och delade ut smet ena är vit och ena är choklad det blev som tigerkaka med banansmak istället.

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
21 mars 2015
Kommentar av lindd
29 november 2014

Har 2 stycken i ugnen nu. Med jultema..

nytte ut vaniljpullvet mot .

1. Pepparkakskrydda

2. Saffran.

Ja bara vänta och se om de blir goda

Kommentar av Amanda
20 september 2013

Jätte god kaka, hade 1,5 dl matolja istället då jag inte hade smör hemma! Funkade jätte bra och blev super god!

Kommentar av HejHej!
10 januari 2012

Vi håller på och göra den nu! Den ser god ut!

Kommentar av Sabris
24 december 2011

Aaah den blev jätte god. Ha gjort det 3 gånger nu. Men nu blir det 4 gånger.

Kommentar av revolten
17 november 2011

jag har lagt till kakao och 2 mosade bananer - ska bli muffins av dom tänkte jag. Står i ugnen nu.

Kommentar av osignerat
7 maj 2011

jag ska göra den har kakan MORSDAG

mamma sa att det vr GÄTTE GÅTT waaaw

Kommentar av en som failade
6 april 2011

har precis bakat klart min sockerkaka, :)

HOPPAS ATT DEN BLIR GOD ! :D

Eftersom att det stod ''smörj och mjöla''

så mjölade jag ist , haha.

Jaja, hoppas den blir god iaf !

& hoppas jag får ut den ur forumen xd

Kommentar av efterrätt789
4 april 2011

Gu va gullig bild!!?

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »

Påskmeny

Påskens alla smaker på samma buffé!

Påsken ger hopp om våren! Vi bjuder på en grön påskbuffé, med många äggrätter och med hemlagat påskgodis i påskäggen.

Vårljus och ett välfyllt påskbord ger verkligen vårkänslor. Förr var det först nu som hönsen började lägga ägg efter vintern. Även idag äter vi extra mycket just till påsk.
Vi föreslår en lite grönare påskbuffé i år! Gör en bra grund som mättar många gäster och passar till de flesta smaker. En god potatissallad, buljongkokt potatis och en varm gratäng är bra tillbehör, om du inte vill servera Janssons frestelse. Servera hembakat bröd som passar till sill och ost. Välj gärna lammstek i olivolja om du vill servera stek till varmrätt – lammrostbiff är ett gott alternativ! Hemmagravad lax är himmelsk gott men inkokt lax passar mins lika bra på buffébordet.
Håll efterrätten enkel efter all god mat! En bärpaj på bär från frysen eller en fruktmaräng passar perfekt. Eller gör glace au four: Kall glass under ett täcke av sylt eller bär och varm maräng.
Finns det någon plats för sötsaker kvar sparar vi den till påskägget: Hemgjord citronfudge , arraksägg och chokladkrisp
En riktigt skön påsk önskar redaktionen! Och glöm inte att fånga vårsolen om den skymtar fram!

 påskmat.se

Vinterpicknick

Gott i skidbacken

Sportlovsdags? Fixa matsäck till skidbacken med hemmagjorda bars!

utflyktsmat.se

Kyckling till helgen

Smakfylld kyckling

Fira helgen med kyckling i ugn! Prova filéer fyllda med kryddig salsiccia.

kycklingrecept.nu


Skorpor

Knaprigt med snits

Litet är vackert. En klassisk mandelskorpa är rätt tillbehör till espresson eller ostbrickan!

Små och spröda skorpor passar många gånger när en mjuk kaka känns för mycket. Perfekta att ha färdiga i glas- eller plåtburk och bara ta fram när det kommer gäster. Den klassiska mandelskorpan gör sig också bra som tilltugg på ostbrickan eller buffén. En härligt spröd citronskorpa passar lika fint med ett mousserande vitt vin som till teet. Den som inte kan slita sig från chokladen bakar chokladskorpor och serverar till espresson eller latten. Stiligt och riktigt gott som går åt, så baka många!

 bakakaka.se