Enkel sockerkaka

Lättbakat och billig att göra. Ett bra vardagsrecept, helt enkelt!

Du behöver

  • 75 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk eller grädde
  • 2 ½ dl socker
  • 1 tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl

Gör så här:

Smörj och mjöla en form på ca två liter.

Vispa socker och ägg pösigt, gärna med elvisp eller i matberedare.

Smält smöret och rör ner mjölken i smöret.

Blanda vetemjöl, vanilj och bakpulver noga i en skål.

Rör samman ägg- och sockerblandningen med smör- och mjölkblandningen.

Tillsätt torrvarorna och rör slätt.

Bred ut smeten jämnt i formen och grädda i 200 grader cirka 30 minuter. Känn med en sticka om kakan är fast i mitten.

Stjälp upp och låt kakan svalna på galler.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
26 mars 2015

Hade följt recepten och lagt till bananer och delade ut smet ena är vit och ena är choklad det blev som tigerkaka med banansmak istället.

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
21 mars 2015
Kommentar av lindd
29 november 2014

Har 2 stycken i ugnen nu. Med jultema..

nytte ut vaniljpullvet mot .

1. Pepparkakskrydda

2. Saffran.

Ja bara vänta och se om de blir goda

Kommentar av Amanda
20 september 2013

Jätte god kaka, hade 1,5 dl matolja istället då jag inte hade smör hemma! Funkade jätte bra och blev super god!

Kommentar av HejHej!
10 januari 2012

Vi håller på och göra den nu! Den ser god ut!

Kommentar av Sabris
24 december 2011

Aaah den blev jätte god. Ha gjort det 3 gånger nu. Men nu blir det 4 gånger.

Kommentar av revolten
17 november 2011

jag har lagt till kakao och 2 mosade bananer - ska bli muffins av dom tänkte jag. Står i ugnen nu.

Kommentar av osignerat
7 maj 2011

jag ska göra den har kakan MORSDAG

mamma sa att det vr GÄTTE GÅTT waaaw

Kommentar av en som failade
6 april 2011

har precis bakat klart min sockerkaka, :)

HOPPAS ATT DEN BLIR GOD ! :D

Eftersom att det stod ''smörj och mjöla''

så mjölade jag ist , haha.

Jaja, hoppas den blir god iaf !

& hoppas jag får ut den ur forumen xd

Kommentar av efterrätt789
4 april 2011

Gu va gullig bild!!?

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »

Rabarberpremiär

Frisk sylt av årets först rabarber!

Säsongens första rabarber är alltid den allra godaste. Njut den i en nygräddad paj eller som varm rabarbersylt med citrus!

Rabarber hör sommaren till och brukar vara något som odlas i den minsta av täppor. Så här års har de rödaktiga stjälkarna blivit stora nog att skördas i stora delar av landet.
Klassiska bakverk som smulpajen med smak av kolasmak eller kardemumma är ett måste till någon av vårens fikastunder.
Längre fram är rabarbersylt av alla slag eller rabarberchutney att spara i skafferiet till hösten något som är väl värt besväret.
Men prova redan nu att göra ett nytt recept på rabarbersylt med citrus – ett riktigt gott och friskt sätt att ta vara på de fina stjälkarna. Perfekt som scones eller kex! Och riktigt gott att servera ljummen på vaniljglass eller våfflor!

 kokasylt.se

Sopprecept

Sopplunch

Soppa är den perfekta lunchen en solig höstdag. Och en utmärkt starkt på middagen en kulen kväll! Nya sopprecept på sopprecept.se.

sopprecept.se

Bagels

Frukt eller choklad

Finns det någonting läckrare än nybakade bagels? Gör söta eller salta bröd efter smak!

bagelsrecept.se


Dressing

Salladens bästa vän

Det är dressingen som får salladen att lyfta! Sno ihop en rhodeislandsås som skickar den färdiga varianten till skamvrån.

Med dressing kan du förvandla den enklaste isbergssallad till en smakupplevelse. Några få ingredienser räcker för att vispa ihop exempelvis en dressing med vitlökssting. Om du föredrar krämig yoghurt framför olja och vinäger kanske en dressing med dijonsenap och citron i fransk stil är något för dig. Klassiska smaker eller nya kombinationer? Prova dig fram och hitta din favorit!

 dressingrecept.se