Enkel sockerkaka

Lättbakat och billig att göra. Ett bra vardagsrecept, helt enkelt!

Du behöver

  • 75 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk eller grädde
  • 2 ½ dl socker
  • 1 tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl

Gör så här:

Smörj och mjöla en form på ca två liter.

Vispa socker och ägg pösigt, gärna med elvisp eller i matberedare.

Smält smöret och rör ner mjölken i smöret.

Blanda vetemjöl, vanilj och bakpulver noga i en skål.

Rör samman ägg- och sockerblandningen med smör- och mjölkblandningen.

Tillsätt torrvarorna och rör slätt.

Bred ut smeten jämnt i formen och grädda i 200 grader cirka 30 minuter. Känn med en sticka om kakan är fast i mitten.

Stjälp upp och låt kakan svalna på galler.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hello!
10 september 2016

Hello!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
9 september 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
7 september 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
6 september 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
5 september 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
3 september 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
2 september 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hi, yup this post is truly fastidious and I have learned lot of things from it abdegbkcecdkcdfg
1 september 2016

Hi, yup this post is truly fastidious and I have learned lot of things from it abdegbkcecdkcdfg

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
29 augusti 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
27 augusti 2016

Very nice site!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | Nästa »

Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Soppa

Ostsoppa

En tallrik soppa kanske? En krämig ost- och svampsoppa värmer gott!

sopprecept.se

Kladdkakor

Lyxig kladdkaka

Dags för en härlig långfika i helgen? Prova nya, goda recept på kladdkaka med jordnötter!

kladdkakor.se


Julbröd

Hembakat bröd till jul

Det är dags att kavla upp ärmarna och starta årets julbak! Vörtbröd med mustig smak av pomerans och kryddnejlikor smakar utmärkt tillsammans med julens goda ostar.

Brödet till jul ska vara smakrikt och gärna traditionellt. Baka mjuka hålkakor som avnjuts med smör och kanske marmelad eller ta med en saftig pomeranslimpa som gåbortspresent. Hembakat gör julbordet trevligare!

 hembakatbrod.se