Enkel sockerkaka

Lättbakat och billig att göra. Ett bra vardagsrecept, helt enkelt!

Du behöver

  • 75 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk eller grädde
  • 2 ½ dl socker
  • 1 tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl

Gör så här:

Smörj och mjöla en form på ca två liter.

Vispa socker och ägg pösigt, gärna med elvisp eller i matberedare.

Smält smöret och rör ner mjölken i smöret.

Blanda vetemjöl, vanilj och bakpulver noga i en skål.

Rör samman ägg- och sockerblandningen med smör- och mjölkblandningen.

Tillsätt torrvarorna och rör slätt.

Bred ut smeten jämnt i formen och grädda i 200 grader cirka 30 minuter. Känn med en sticka om kakan är fast i mitten.

Stjälp upp och låt kakan svalna på galler.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Amanda
20 september 2013

Jätte god kaka, hade 1,5 dl matolja istället då jag inte hade smör hemma! Funkade jätte bra och blev super god!

Kommentar av HejHej!
10 januari 2012

Vi håller på och göra den nu! Den ser god ut!

Kommentar av Sabris
24 december 2011

Aaah den blev jätte god. Ha gjort det 3 gånger nu. Men nu blir det 4 gånger.

Kommentar av revolten
17 november 2011

jag har lagt till kakao och 2 mosade bananer - ska bli muffins av dom tänkte jag. Står i ugnen nu.

Kommentar av osignerat
7 maj 2011

jag ska göra den har kakan MORSDAG

mamma sa att det vr GÄTTE GÅTT waaaw

Kommentar av en som failade
6 april 2011

har precis bakat klart min sockerkaka, :)

HOPPAS ATT DEN BLIR GOD ! :D

Eftersom att det stod ''smörj och mjöla''

så mjölade jag ist , haha.

Jaja, hoppas den blir god iaf !

& hoppas jag får ut den ur forumen xd

Kommentar av efterrätt789
4 april 2011

Gu va gullig bild!!?

Kommentar av osignerat
22 februari 2011

har nu en dubbel sats av denna kaka inne i ugnen och den har vart där över en timme och forfarande inte klar... hoppas verkligen att den blir god =)

Svar av Namn/signatur
15 mars 2011

är din ugn verkligen på? hehe

Kommentar av Moa
24 november 2010

Mums! Blev jättebra

Kommentar av café
20 augusti 2009

testade hacka i daim å nu står den i ugnen så får se hur det blir:)

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »

Äppelpremiär!

Redo för en miljöklok äppelsäsong!

Nu kommer den fantastiska tiden när träden dignar av frukt. Hemgjord äppelpaj är himmelskt gott och en miljöklok efterrätt eller fika!

Vackert gröna, gyllengula eller knallröda – nu börjar äpplena mogna runt om i landet och vi går in i en tid när det finns färska, svenska äpplen i mängder.
Äppelpajer är fantastiska efterrätter som går fort att laga på närodlad frukt och miljösnälla livsmedel. Klassisk äppelpaj, äppelpaj med kanel eller en variant med mandelmassa? Vill du ha smulpaj med havregryn eller göra äppelpaj på äppelmos? Alla passar perfekt med hemgjord vaniljsås!
Den som själv har stora äppelträd vet hur mycket frukt det blir. Gör en insats och dela med dej av överskottet! Sätt upp en lapp i närbutiken och bjud in den som vill plocka. Ta med en kasse till jobbet. Ställ ut en låda vid grinden och en lapp! Så minskar vi transporter och mängden frukt som hamnar i komposten blir mindre.
Saknar du trädgård och ser hur frukten faller från träden? Knacka på och fråga om du får plocka! Som tack för hjälpen kan du alltid bjuda på äppelpaj!

 smulpaj.se

Mat på minuter

Nyttig snabbmat med fisk och grönt till vardags

Svårt att slita dej fri från julhelgens matfester? Laga snabb och god couscouspytt med lax och fänkål på några minuter!

fiskrecept.nu

Scones

Ost- och olivscones

Ost- och olivscones blir en matig fika! Eller ett gott tilltugg till salladen.

scones.se


Helgmenyn

Svamp gillar ost

Svamp och ost är en underskattad kombination. Prova champinjonhattar under parmesanost!

Svamp är en självklar smaksättare som blir basen i allt från goda svamppajer till mustig svampsoppa. Har du provat att kombinera svamp och ost även i soppa? I grytan tillsammans med fläskkött lyfter champinjoner smaken till nya höjder. En god paj med svamp passar både vardag som fest. Den som vill bjuda lite finare till helgen provar ett nytt recept på kikärtsfyllda champinjonhattar under parmesantäcke. Garanterat god helg!

 helgmenyn.se