Enkel sockerkaka

Lättbakat och billig att göra. Ett bra vardagsrecept, helt enkelt!

Du behöver

  • 75 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk eller grädde
  • 2 ½ dl socker
  • 1 tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl

Gör så här:

Smörj och mjöla en form på ca två liter.

Vispa socker och ägg pösigt, gärna med elvisp eller i matberedare.

Smält smöret och rör ner mjölken i smöret.

Blanda vetemjöl, vanilj och bakpulver noga i en skål.

Rör samman ägg- och sockerblandningen med smör- och mjölkblandningen.

Tillsätt torrvarorna och rör slätt.

Bred ut smeten jämnt i formen och grädda i 200 grader cirka 30 minuter. Känn med en sticka om kakan är fast i mitten.

Stjälp upp och låt kakan svalna på galler.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hello!
10 september 2016

Hello!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
9 september 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
7 september 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
6 september 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
5 september 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
3 september 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
2 september 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hi, yup this post is truly fastidious and I have learned lot of things from it abdegbkcecdkcdfg
1 september 2016

Hi, yup this post is truly fastidious and I have learned lot of things from it abdegbkcecdkcdfg

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
29 augusti 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
27 augusti 2016

Very nice site!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | Nästa »

Fettisdagen

Baka semlor med mjuk maräng till fettisdagen!

Vi älskar semlor! Årets absolut hetaste nyhet är semlor med mjuk färskmaräng på mandelfyllningen!

Stora, klassiska semlor fyllda med fluffig grädde. Eller minisemlor? Kanske en wienersemla, karlsbader, chokladsemla eller hallonsemlor? Lemon-curd-semla, tiramisù-semla eller semmelmuffins? Lingonsemla, chokladmoussemla eller vaniljsemla … Att skapa nya varianter av den klassiska semlan med mandelmassa och vispgrädde har verkligen spridit sig. Då vi på pepparochsalt var tidigt ut med att experimentera är det inte konstigt att vi har tagit fram några av de bästa recepten på hemgjorda semlor. Vilken blir då årets godaste nyhet på Fettisdagen? Självklart ett helt nytt recept på semla med färsk maräng. Nytt och spännande! Men oavsett om du vågar prova nytt är hembakat godast. Och hos oss får du både tips och recept för att skapa de allra bästa semlorna.

 semlor.nu

Viltskav

Vildare matlagning

I frysdisken finns flera sorters viltskav att välja på. Låt viltsmaken komma fram eller tämj den - prova renskav med äpple!

viltskav.se

Brownies

Blondies - brownies med vit choklad

Brownies är chokladälskarens favoritkaka. Variera med blondies på vit choklad!

browniesrecept.se


Efterrätter

Maräng

Påsken är här! Spara några ägg till efterrätten och gör helgens godaste fruktmaräng!

Alla som någon gång haft höns förstår varför vi äter ägg just till Påsk... Det är nu som äggen kommer! Och även om du kanske inte har egna höns så finns ekologiska ägg att köpa i snart sagt varje butik.

Ägg ingår ju i många av våra vanligaste bakverk. Tänk dig en solgul sockerkaka, fortfarande varm... Eller våra älskade pannkakor!

Koka inte alla ägg i påsk utan spara några och laga en härlig fruktmaräng som avslutning på en riktigt påskmiddag! Mjuk maräng som täcke till frukt eller bär lyfter fram smaken på en fint sätt. En utmärkt efterrätt som passar fint till helgen!

Glad påsk önskar pepparochsalt.se!

 efterratter.se