Tårtbotten

En bra tårta kräven en riktig botten! Denna klassiska botten passa bra till de flesta tårtor med sockerkaksbotten.

Du behöver

Receptet är för 8-10 personer.

  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Gör så här:

Smörj och mjöla en form med löstagbar kant.

Vispa ägg och socker riktigt luftigt med elvisp eller i matberedare.

Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver noga.

Rör försiktigt ner mjölblandningen i smeten. Rör tills den är slät, men inte mer än nödvändigt.

Bred ut smeten jämnt i formen. Sätt in kakan i 200 grader varm ugn, sänk genast temperaturen till 175 grader och baka av i cirka 30 minuter. Känn i mitten med en sticka om kakan är fast.

Låt svalna på galler under bakduk.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Definitely pent topic matter, appreciate it for selective information. gdfgddgcdfdgdaad
23 augusti 2014

Definitely pent topic matter, appreciate it for selective information. gdfgddgcdfdgdaad

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av I've been absent for a while, but now I remember why I used to love this site. Thank you, I'll try and check back more frequently. How frequently you update your site? eeeddagdgkbdfgda
22 augusti 2014

I've been absent for a while, but now I remember why I used to love this site. Thank you, I'll try and check back more frequently. How frequently you update your site? eeeddagdgkbdfgda

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Where To Purchase AkChlor 250mg Without A Script ggdkfeebadfbfbkb
2 augusti 2014

Where To Purchase AkChlor 250mg Without A Script ggdkfeebadfbfbkb

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Marie
18 juli 2014

Hej!

Hur länge dvs hur många minuter ska man vispa ägg och socker när man gör sockerkaka och tårtbotten?

Mina sockerkakor och tårtbottnar brukar inte bli så höga trots rätt temperatur.

Kommentar av osignerat
27 oktober 2012

Kan jag blanda i kakao - och i så fall ska jag då minska någon av de andra ingredienserna?

Redaktionens kommentar
Ja, du kan tillsätta lite kako utan att minska på någonting. Någon matsked eller två går nog bra.
Kommentar av Emelie
25 september 2012

Vilka mått använder ni på formen till denna satsen? Finns ju många storlekar att välja på

Redaktionens kommentar
24-26 cm i diameter.
Kommentar av Emmy
3 augusti 2012

Nån som vet om denna tårt botten funkar till en elefant tårtform till en som fyller 1 år snart ?

Kommentar av sofia
19 juni 2012

kam man gora i langpanna

Kommentar av osignerat
28 maj 2012

mmmmm gott

Kommentar av Maysan
15 april 2012

JÄTTEGOD och så enkel. Blir även mycket god att baka i en sockerkaksform, kan ev smaksättas med rivet skal/saft av tex apelsin el citron. Kakan blir hög och luftig.

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »

Höstsoppa

Svampsopporna som värmer bäst efter skogsturen!

Varm mat är ett måste när höstregnen drar in. En ångande skål mustig svampsoppa värmer både mage och frusna själar.

Efter regn kommer svamp. Nu är tiden för de riktigt stora skördarna av höstkantareller. Och få rätter passar lika efter skogsturen som en skål het svampsoppa!
De flesta matsvampar passar, använd gärna soppar eller just trattkantareller. Gör en enkel svampsoppa med lök eller mixa en slät och krämig svampsoppa med gräddig smak! Gillar du att experimentera kan du utgå från vårt grundrecept på svampsoppa – en bra bas att smaksätta själv.
Svamp passar utmärkt tillsammans med en mängd råvaror. Prova en riktig favorit – svampsoppa med ost. En krämig festsoppa som också är en bra förrätt.
Eller gör en svamp– och squashsoppa, en riktigt bra kombination för en höstsoppa.
Vill du äta helt veganskt? Då är en svamp– och potatissoppa ett smakrikt allternativt som passar alla! Servera gärna soppan med rostade nötter eller pumpafrön som gästerna själva kan strö över tallriken.

Trevlig svamptur!

 sopprecept.se

Kladdkakor

Fikadags!

Hösten är här och vi närmar oss en tid när fikat blir en viktig ljuspunkt under allt mörkare dagar. Värm upp inför höstens fikastunder med muffins!

kladdkakor.se

Tårtor

Tårtor för alla tillfällen

Sommaren är högsäsong för tårtor. Prinsesstårta med hallon och vaniljkräm sätter guldkant på skolavslutningen eller födelsedagen!

bakatårta.se


Sylt och chutney av rabarber

Fånga rabarbersmaken i flykten

Spara gärna en bit av försommaren - före den stora syltruschen i slutet av sommaren kan vi koka in rabarbersylt.

Med sin syrliga smak bryts rabarbern fint med sötma. Detta gör rabarberchutney till ett uppskattat tillbehör att plocka fram i vinter. Nu före den stora syltruschen senare i sommar kan vi ta oss tid att koka sylt på rabarbern - och av kryddor som kanel och vanilj lyfter smaken ytterligare! Den klassiska efterrätten kompott går också den att frysa in, men kanske vill vi helst äta genast med lite kall vispgrädde.

 kokasylt.se


Kladdkakor

Kladdkaka med nötmarängbotten Förnya kladdkaksbaket med en lätt marängbotten med hasselnötter. Vispad grädde är ett måste!

Bullar

Äppelbullar med äppelmos Känns överflödet av äpplen övermäktigt? Koka äppelmos och passa på att baka bullar i samma veva. Mums!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...