Tårtbotten

En bra tårta kräven en riktig botten! Denna klassiska botten passa bra till de flesta tårtor med sockerkaksbotten.

Du behöver

Receptet är för 8-10 personer.

  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Gör så här:

Smörj och mjöla en form med löstagbar kant.

Vispa ägg och socker riktigt luftigt med elvisp eller i matberedare.

Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver noga.

Rör försiktigt ner mjölblandningen i smeten. Rör tills den är slät, men inte mer än nödvändigt.

Bred ut smeten jämnt i formen. Sätt in kakan i 200 grader varm ugn, sänk genast temperaturen till 175 grader och baka av i cirka 30 minuter. Känn i mitten med en sticka om kakan är fast.

Låt svalna på galler under bakduk.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Please add more movies related to cooking if you have, because I wish for to learn more and more about all recipes of cooking. cffbbfdebdakkafa
23 maj 2015

Please add more movies related to cooking if you have, because I wish for to learn more and more about all recipes of cooking. cffbbfdebdakkafa

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av I have learn some good stuff here. Certainly price bookmarking for revisiting. edfkefeaedbdecfd
21 maj 2015

I have learn some good stuff here. Certainly price bookmarking for revisiting. edfkefeaedbdecfd

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av I conceive you have remarked some very interesting points , regards for the post. ggbedgebeecckgkc
19 mars 2015

I conceive you have remarked some very interesting points , regards for the post. ggbedgebeecckgkc

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Johanna
14 mars 2015

Kan man frysa den? :)

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Where To Purchase AkChlor 250mg Without A Script ggdkfeebadfbfbkb
2 augusti 2014

Where To Purchase AkChlor 250mg Without A Script ggdkfeebadfbfbkb

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Marie
18 juli 2014

Hej!

Hur länge dvs hur många minuter ska man vispa ägg och socker när man gör sockerkaka och tårtbotten?

Mina sockerkakor och tårtbottnar brukar inte bli så höga trots rätt temperatur.

Kommentar av osignerat
27 oktober 2012

Kan jag blanda i kakao - och i så fall ska jag då minska någon av de andra ingredienserna?

Redaktionens kommentar
Ja, du kan tillsätta lite kako utan att minska på någonting. Någon matsked eller två går nog bra.
Kommentar av Emelie
25 september 2012

Vilka mått använder ni på formen till denna satsen? Finns ju många storlekar att välja på

Redaktionens kommentar
24-26 cm i diameter.
Kommentar av Emmy
3 augusti 2012

Nån som vet om denna tårt botten funkar till en elefant tårtform till en som fyller 1 år snart ?

Kommentar av sofia
19 juni 2012

kam man gora i langpanna

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »

Rabarberpremiär

Frisk sylt av årets först rabarber!

Säsongens första rabarber är alltid den allra godaste. Njut den i en nygräddad paj eller som varm rabarbersylt med citrus!

Rabarber hör sommaren till och brukar vara något som odlas i den minsta av täppor. Så här års har de rödaktiga stjälkarna blivit stora nog att skördas i stora delar av landet.
Klassiska bakverk som smulpajen med smak av kolasmak eller kardemumma är ett måste till någon av vårens fikastunder.
Längre fram är rabarbersylt av alla slag eller rabarberchutney att spara i skafferiet till hösten något som är väl värt besväret.
Men prova redan nu att göra ett nytt recept på rabarbersylt med citrus – ett riktigt gott och friskt sätt att ta vara på de fina stjälkarna. Perfekt som scones eller kex! Och riktigt gott att servera ljummen på vaniljglass eller våfflor!

 kokasylt.se

Läcker pudding

Smakfull squash

Squash brukar växa så det brakar i augusti. En god pudding till efterrätt eller lunch kanske?

efterratter.se

Helgmenyn

Moussaka till helgen

En ångande moussaka är riktig helgmat, perfekt att laga åt många och lätt att göra!

helgmenyn.se


Mors dag

Klassiska kakor till Mors dag

På söndag, i slutet av blommande maj firar vi Mors dag med klassiska bakverk som chokladsmakande drömrulltårta, fylld med härlig smörkräm.

Mamma föredrar nog hemgjorda bakverk framför vilken present som helst, inte sant? På faten dukar vi med drömtårta eller en lyxigare rulltårta med romrussin. Små knapriga mandelskorpor varierar och ligger fint bredvid kaffekoppen. Svårare än så behöver det inte vara! Tycker morsan det blir för sötsliskigt? Satsa på en kaffegök, eller för all del irish coffee.

 bakakaka.se