Tigerkaka

Tigerkaka är en sockerkaka där en del av smeten fått chokladsmak. En marmorerad kaka som brukar uppskattas både av barn och vuxna. Här är en lite lättare variant, med mindre smör i smeten.

Du behöver

• 50 g smält smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 1 dl mjölk eller grädde
  • 1-2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl

Gör så här:

Smörj och mjöla en av lång form, eller en kransform på ca två liter.

Vispa socker och ägg pösigt, gärna med elvisp eller i matberedare.

Smält smöret och rör ner mjölken i smöret.

Blanda vetemjöl, vanilj och bakpulver noga i en skål.

Rör samman ägg- och sockerblandningen med smör- och mjölkblandningen.

Tillsätt torrvarorna och rör slätt.

Ta undan en tredjedel av smeten och smaksätt den med kakao. Rör den slät.

Varva smeten i formen, börja med ett ljust lager, därefter chokladsmeten och sedan ljus smet igen. Drag en gaffel genom formen så att smeten blandas lite.

Grädda i 175 grader cirka 40 minuter. Känn med en sticka om kakan är fast i mitten.

Vänta några minuter efter det att du tagit ut kakan. Stjälp sedan upp och låt kakan svalna under formen på galler.

Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt

6 mars 2016

Står i ugnen nu, luktar smarrigt! Hoppas den smakar lika bra!

30 januari 2016

den står i ungen nu och den ser jätte god ut hoppas den är godare än jag tror

19 oktober 2015

50 gram smör? Kör det dubbla!

20 februari 2015

Jätte bra recept. Blev perfekt!

7 december 2013

Nu står kakan i ugnen men den ser otroligt god ut :) hoppas den smakar bra , när jag höll på med gaffeln rörde jag lite på olika ställen , otroligt coolt . Tack för receptet ser gott ut (:

8 september 2013

har gjort precis som den står i recept.. kakan blir aldrig fast i mitten, receptet 'r rena rama kas. har själv bakat i hela mitt liv, det är bara synd när folk lägger up sådana misslyckade recepter.

Redaktionens kommentar
Tråkigt att du inte blev nöjd. Det finns mycket som kan gå fel med en kaka - vågar inte gissa vad som hänt. Men det kan ofta bero på för kort gräddningstid.
Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av Namn/signatur
18 maj 2016

Va! Det var svingott!

Kommentar av anne
16 augusti 2013

Vård-på-hemmaplan; uppföljande möten hemma...

Kommentar av anne
16 mars 2013

bokklubb kaffe tigerkaka, trevligt folk..... roots kunta kinte kiinteistö!

26 februari 2013

Blev svingott!

Kommentar av Joel
2 december 2012

TIPS!

Strö 100g hackad marabou mjölkchoklad efter två lager så får kakan olika textur och mer karaktär

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | Nästa »

Grilltips!

Fräsch melonsallad gillar grillat!

Balansera grillkvällen med rätt tillbehör. Sallader på vattenmelon matchar kolgrillen perfekt!

Grillat är mat med rejäla smaker. Men kraftig mat behöver lite balans! Låt därför rätt tillbehör bli det som binder samman grillkvällen. Söt vattenmelon är fräscht i värmen och passar minst lika bra på grillbuffén som till desserten.

Melon går fint att servera som den är men prova en melonsallad med lagrad ost till grillad kyckling. Eller gör en kall tomat-och melonsalsa med chili som passar till grillad halloumiost och grönsaksspett. En syrlig melonsallad med gurka och rödlök är ett gott tillbehör till grillat kött av flera slag. Varför inte prova alla tre till nästa grillkväll? Vi lovar att de höjer smaken på resten av festen!

grillrecept.nu

Pizza

Ny sajt!

Ännu en god nyhet i början på året: Pepparochsalt presenterar en ny sajt med bara pizzarecept !

bakapizza.se

Lättlagad snabbmat

Hemgjorda piroger

Piroger är hemlagad snabbmat. Fyll frysen med köttfärspiroger och ta fram när det är bråttom!

helgmenyn.se

Morotskaka

Morotskaka + lime

Det pratas om att vi ska äta mera grönt. Vi slår ett slag för morotskakan!

Morötter i kakan är ingen märkligt påhitt. Den orange roten är inte bara nyttig vardagsgrönsak utan passar även i kakor. Saftiga, smakfulla och vackert färgade blir kakorna. Klassisk morotskaka med sitt färskosttäcke är ett måste för de flesta caféer. Kanske en god men smal morotskaka utan fett? Pepparochsalt föreslår ett nytt recept på morotskaka med lime. Frisk och annorlunda till fika och efterrätt!

morotskaka.com