Tigerkaka

Tigerkaka är en sockerkaka där en del av smeten fått chokladsmak. En marmorerad kaka som brukar uppskattas både av barn och vuxna. Här är en lite lättare variant, med mindre smör i smeten.

Du behöver

  • 50 g smält smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 1 dl mjölk eller grädde
  • 1-2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl

Gör så här:

Smörj och mjöla en av lång form, eller en kransform på ca två liter.

Vispa socker och ägg pösigt, gärna med elvisp eller i matberedare.

Smält smöret och rör ner mjölken i smöret.

Blanda vetemjöl, vanilj och bakpulver noga i en skål.

Rör samman ägg- och sockerblandningen med smör- och mjölkblandningen.

Tillsätt torrvarorna och rör slätt.

Ta undan en tredjedel av smeten och smaksätt den med kakao. Rör den slät.

Varva smeten i formen, börja med ett ljust lager, därefter chokladsmeten och sedan ljus smet igen. Drag en gaffel genom formen så att smeten blandas lite.

Grädda i 175 grader cirka 40 minuter. Känn med en sticka om kakan är fast i mitten.

Vänta några minuter efter det att du tagit ut kakan. Stjälp sedan upp och låt kakan svalna under formen på galler.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av I feel like Im regularly seeking interesting features you just read about a number of subjects, but I handle to add in the blog among our translates every day when you dgedefafedcegdbe
7 september 2014

I feel like Im regularly seeking interesting features you just read about a number of subjects, but I handle to add in the blog among our translates every day when you dgedefafedcegdbe

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av I went over this site and I conceive you have a lot of wonderful information, bookmarked . bkekedkkfgakebca
11 augusti 2014

I went over this site and I conceive you have a lot of wonderful information, bookmarked . bkekedkkfgakebca

Kommentar av osignerat
7 december 2013

Nu står kakan i ugnen men den ser otroligt god ut :) hoppas den smakar bra , när jag höll på med gaffeln rörde jag lite på olika ställen , otroligt coolt . Tack för receptet ser gott ut (:

Kommentar av osignerat
8 september 2013

har gjort precis som den står i recept.. kakan blir aldrig fast i mitten, receptet 'r rena rama kas. har själv bakat i hela mitt liv, det är bara synd när folk lägger up sådana misslyckade recepter.

Redaktionens kommentar
Tråkigt att du inte blev nöjd. Det finns mycket som kan gå fel med en kaka - vågar inte gissa vad som hänt. Men det kan ofta bero på för kort gräddningstid.
Kommentar av anne
16 augusti 2013

Vård-på-hemmaplan; uppföljande möten hemma...

Kommentar av anne
16 mars 2013

bokklubb kaffe tigerkaka, trevligt folk..... roots kunta kinte kiinteistö!

Kommentar av osignerat
26 februari 2013

Blev svingott!

Kommentar av Joel
2 december 2012

TIPS!

Strö 100g hackad marabou mjölkchoklad efter två lager så får kakan olika textur och mer karaktär

Kommentar av Olivia
8 november 2012

Min kaka blev väldigt torr. Och den smakade inte så mycket.. Men tre av fem i betyg. Kram

Kommentar av osignerat
26 juli 2012

hej! Jag älskar tigerkaka

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | Nästa »

Julgodis

Julstämning för alla gottegrisar!

Kola, fudge och marsipan – hemlagat godis är det bästa julstök som finns!

Det är någonting särskilt med smaken av hemkokt kola. För många är därför just kolan det viktigaste att göra själv till jul. Och det är inte så svårt! Har du en termometer och tid på dej är chansen stor att du får en härlig och lagom seg kola! Klassiska kolor som julkola eller gräddkola passar fint till jul. Vår egen favorit i år är fransk chokladkola. Lite överkurs kanske, men garanterat värt jobbet! Fler bra kolarecept för julfirande kolakokare på kolarecet.se.
Och så vill vi ha fudge till jul! Det är mjukt chokladgodis som påminner både om nougat, kola och choklad… Underbart gott och lätt att lyckas med. Gör minst en omgång chokladfudge! Perfekt att ge bort. Det har aldrig hänt att den inte går åt!
Sen ska vi inte glömma alla andra klassiker: Ischokladen med mint eller apelsin, marsipanen, knäck med mandel eller vanilj och tryffel! Kanske en bit hasselnötsnougat på slutet?
Bara att börja jobba på en godisgodare jul!

 kolarecept.se

Bakakaka

Mera choklad!

Måttlighet ska vara en dygd. Men det kan väl inte gälla choklad? Ju mer klassisk, fransk chokladkaka, desto bättre!

bakakaka.se

Hembakta bullar

Bulla upp!

Finns det något bättre än nybakta bullar? Baka mandelbullar med citron, häll upp ett stort glas mjölk och förgyll vilken dag som helst.

bakabullar.se


Pepparkakor

Förklädet på, pepparkaksdags!

Nionde december firas pepparkakans dag med buller och bång. Det är tid att baka pepparkakor!

Förr las lutfisken i blöt till Annadagen, nionde december, men gamla traditioner ger vika för nya. Förbered pepparkaksbaket kvällen innan genom att göra degen klar och ställa den svalt. Vårt nya grundrecept på pepparkakor är gjort på farinsocker och har härligt kryddig smak. Läs våra tips om du är osäker inför baket! Det finns gott om recept att välja på, såväl skurna pepparkakor som vita pepparkakor.

Kanske ska barnen vara med och baka? Ladda upp med extra kavlar, förkläden och en rejäl omgång kristyr. Det är nämligen väldigt roligt att dekorera pepparkakorna!

 pepparkaksrecept.se


Kardemummaskorpor

Gott till glöggen! Möra små skorpor med honung och kardemumma passar utmärkt till en mugg het glögg en kylig dag.

Julgodis

Chokladfudge Egen fudge är riktigt lyxigt till jul. Gör en stor sats – den går garanterat åt!
Prenumerera direkt! Gratis!

Hemlagat julgodis

Gräddkola Inget slår hemkokt kola i godispåsen. Det är enklare än du tror, håll koll på när kolan är färdig bara (och försök hålla dig från att smaka brännhet smet...).
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...